TV, Home Cinema

Home-cinema en geluidsystemen


Een tv is onmisbaar in ons dagelijkse leven, vaak is een tv ook een basis onderdeel van onze huiskamer en/of slaapkamer.
Tegenwoordig bestaan er televisies in alle soorten en maten en ieder van hen beschikt over speciale eigenschappen.
Vergeleken met vroeger zijn de tv’s veel platter geworden en zien er uit als een schilderij.
Doordat wij als mensen een veel grotere belevenis verwachten van televisie kijken, verwachten wij dat het geluid net zo mooi is als het beeld.
Omdat tv’s steeds dunner worden is er geen ruimte voor het geluid.
Daar hebben ze een oplossing in de vorm van een Sound-bar of audio-receiver gemaakt.
De techniek wordt steeds uitgebreider daardoor word er ook steeds meer kennis van de gebruiker verwacht.


Inhoud:

Klik op een link hieronder om gelijk naar het onderwerp te springen

De Televisie
De Sound-bar
Het bekende Sonos systeem


De Televisie


De televisie is het basis onderdeel van de meeste woonkamers en slaapkamers, meestal zijn de standaard instellingen netjes voor het oog,
maar het komt nooit overeen met wat u in de winkel aan beeld heeft gezien ondanks dat het het zelfde type en model is.
Dit heeft te maken met veelal de instellingen, standaard staan de instellingen op “safe-modus” dat betekend dat de extra’s(de mooie beeldweergave) uitstaan om zo compatible mogelijk te zijn voor uw andere apparaten.
Met andere woorden u haalt meestal niet het maximale uit de tv maar u betaald hier in aanschaf wel voor.
Tegenwoordig is enige kennis met het instellen ervan vereist.

Wij kunnen u die kennis bieden en daarbij uitleg geven bij de installatie.


De Sound-bar


Voor de optimale tv beleving en voor muziek in de kamer is een Sound-bar tegenwoordig niet meer weg te denken. De meeste tv’s zijn voor goed geluid afhankelijk van een geluidsysteem.
De nieuwste versie van een geluidssysteem een een “sound-bar” dat is een alles in een geluidsysteem waarmee u een veel beter geluid bij uw films heeft of als u gewoon de radio/Spotify aan wilt zetten in de kamer.
Vaak staat er bij de aanschaf dat deze systemen “plug en play” zijn, in sommige gevallen klopt dat ook maar onze ervaring heeft ons geleerd dat dat verre van waarheid is.
De meeste problemen waarmee wij te maken hebben is dat het geluid niet gelijk met de tv loopt of dat de tv en de Sound-bar niet goed met elkaar communiceren.
Ook is het vaak zo dat de uitleg voor de klant zeer beperkt is waardoor u niet optimaal van uw aanschaf kunt genieten.

Wij kunnen al deze producten voor u installeren en daarbij nemen wij uitgebreid de tijd om u alles uit te leggen en uw vragen te beantwoorden.


Het bekende Sonos systeem


Het bekendste audio systeem op de huidige markt is van het merk Sonos, dit systeem geeft een perfect geluid in de ruimte en is nog eens erg makkelijk in gebruik.
De nadelen van dit systeem zijn de prijs en de functionaliteit. Dit systeem is erg duur in aanschaf en voor de gevorderde audio fanaat niet echt geschikt.
Maar dit weegt weinig op tegen de voordelen van dit systeem, doordat dit systeem erg makkelijk in omgang is, is het voor de gewone gebruiker de ideale oplossing voor muziek en geluid voor het televisie kijken.
Het installeren van dit systeem vergt ook de nodige kennis, deze is wel makkelijk op te zoeken maar wilt u daar tijd in steken?

Wij kunnen dit systeem voor u kant en klaar maken en daarbij geven wij alle uitleg die u nodig heeft. Daarmee kunt u optimaal genieten van het meest populaire audiosysteem wat er op de huidige markt te krijgen is.


Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn: